Tijdens de afgelopen kerststallentocht van zaterdag is er toch een iets wat vreemde kerststal geplaatst door het buurtcomité “Heiblokken” te Olen.In de kribbe lag niet alleen het kindeke Jezus maar ook zijn tweeling broertje of zusje.

Wanneer aan de kunstenaar Marc Spiessens gevraagd werd waarom er twee kindjes geboren zijn in deze stal zei hij,  dat hij bij de creatie een lichte dwang voelde van de “Hands God” om twee kindjes af te beelden. Hij tekende trouwens twee volle weekend aan deze prachtige schilderij.

Het buurtcomité heeft de blijde boodschap ondertussen doorgestuurd aan Diaken Cis Marinus. Hopelijk zal het heugelijk nieuws via de juiste wegen aan Rome gemeld worden. Het is natuurlijk afwachten of de Paus het nieuws belangrijk genoeg zal vinden om het tijdens zijn kerstboodschap te vermelden?

Om het onderzoek naar de juiste toedracht van dit miraculeuze feit alle kans te geven is ondertussen de stal terug veilig opgeborgen tot volgend jaar.
Jan Van Rompaey en Danny Spruyt, de uitbaters van de tent naast de stal, waren zeer tevreden over de opkomst  en dit ondanks, bij momenten, zeer slecht weer.